Cele mai recente stiri


Cele mai citite stiri

Rapid vs. Farul 5-0 » Marius Sumudica, declaratii dupa victoria zdrobitoare contra Farului: Rapid vs. Farul 5-0 » Marius Sumudica, declaratii dupa victoria zdrobitoare contra Farului: "V-am spus doar ca am nevoie de timp si echipa va arata altfel" + Ce spune de sedinta cu Sucu (173) Misiunea imposibila a Generatiei Z. Analist economic: Misiunea imposibila a Generatiei Z. Analist economic: "Este o generatie a compromisurilor" (172) Rapid vs. Farul 5-0 » Rapid vs. Farul 5-0 » Sumudica se gandeste deja la meciul cu FCSB: Rapid vs. Farul 5-0 » Rapid vs. Farul 5-0 » Sumudica se gandeste deja la meciul cu FCSB: "Au cel mai echilibrat lot din prima liga. Vom vedea ce se va intampla" + Ce a spus despre Gig Becali si Mihai Stoica (171) La 6 ani e instructor de yoga: La 6 ani e instructor de yoga: "Nu mananc fast-food si nu am smartphone" (167) Adevarul despre Coenzima Q10. Mitul Adevarul despre Coenzima Q10. Mitul "suplimentului pentru aproape orice". Efecte si surse naturale (166) De ce vrea PSD sa fie jucator la referendumul lui Nicusor Dan: Vor sa tina sub control ce se intampla la Bucuresti De ce vrea PSD sa fie jucator la referendumul lui Nicusor Dan: Vor sa tina sub control ce se intampla la Bucuresti (161) Prima etapa a MoonShotX, program de scalare internationala a companiilor mid-corporate, realizat de Raiffeisen Bank Romania impreuna cu InnovX, s-a incheiat. Firmele participante vor sa acceseze in jur de 100 mil. euro pentru extinderea internationala Prima etapa a MoonShotX, program de scalare internationala a companiilor mid-corporate, realizat de Raiffeisen Bank Romania impreuna cu InnovX, s-a incheiat. Firmele participante vor sa acceseze in jur de 100 mil. euro pentru extinderea internationala (158) Uleiuri esentiale pentru raceala. Te vor ajuta sa te relaxezi si sa ai o energie pozitiva Uleiuri esentiale pentru raceala. Te vor ajuta sa te relaxezi si sa ai o energie pozitiva (158) ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar si Alpha Bank. Reteaua de centre spa ThaiCo, cu patru unitati in Bucuresti, se extinde in tara, prima unitate din provincie fiind la Cluj-Napoca. ZF 15 minute cu un antreprenor, un proiect Ziarul Financiar si Alpha Bank. Reteaua de centre spa ThaiCo, cu patru unitati in Bucuresti, se extinde in tara, prima unitate din provincie fiind la Cluj-Napoca. "In urmatorii cinci ani, vrem sa ajungem in 15 judete" (151) Pietele financiare sunt pregatite de surprize infricosatoare. Legatura dintre Halloween, alegerile din  SUA si burse Pietele financiare sunt pregatite de surprize infricosatoare. Legatura dintre Halloween, alegerile din SUA si burse (149)

Ultimele cautari

Castelul ascuns sub o perdea de hartie, la Busteni. Cum a protejat Militia comunista un monument istoric unic in lume

publicat 2024-10-22 08:45:36 (Jurnalul National)

Castelul ascuns sub o perdea de hartie, la Busteni. Cum a protejat Militia comunista un monument istoric unic in lume Unul dintre cele mai frumoase monumente din Romania se afla la Busteni, unde Nababul (printul Gheorghe Grigore Cantacuzino) a gasit, la inceputul secolului trecut, cea mai frumoasa priveliste din Carpati si a ales locul ideal pentru a ridica un castel care sa poata concura cu Pelesul. Se spune ca Nababul il ironiza pe Regele Carol I, dupa construirea castelului de la Busteni, in 1911, spunand ca Bucegii se vad mult mai frumos de la balconul lui si regele nu va avea niciodata o asemenea priveliste. Castelul Cantacuzino si-a pastrat aproape intacte picturile interioare, vitraliile si alte decoratiuni, chiar daca a fost transformat in sanatoriu MAI, dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, cand comunistii au preluat puterea. Secretul conservarii monumentului a fost pastrat de angajatii spitalului si de localnici, pana la retrocedarea cladirii si a domeniului.

citeste mai mult...
Alte stiri de la Jurnalul National:
Cum va fi vremea in urmatoarele patru saptamani
Britney Spears s-a casatorit cu ea insasi
6 beneficii ale semintelor de dovleac asupra sanatatii. Alegi crude sau prajite?
Salata calda de fasole boabe, rosii si telemea
Dosar amplu de coruptie. Se fac perchezitii in Bucuresti, Ilfov si Giurgiu
Scandal in MAE! Timp de 12 ani, o contabila ar fi platit salarii iubitului ei si fiului acestuia, desi nu erau angajati la minister
Perusul tau, prieten pe viata: Cum il ingrijesti pentru sanatate si fericire
Restrictii de circulatie pe mai multe autostrazi din Romania
Scutece pentru adulti: tipuri, beneficii si utilizari
Rasul, cel mai bun medicament: Terapia care iti poate prelungi viata
Atentionare de calatorie: Greva a personalului aeroportuar de pe aeroportul Bruxelles-Charleroi
Flavonoidele: Super-nutrientii pe care corpul tau ii iubeste. Ce sunt, de ce avem nevoie de ele si cum le obtinem
Liam Payne, fostul membru al trupei One Direction, ucis de droguri
TIR cuprins de flacari in Valcea. Zece persoane dintr-o pensiune din apropiere s-au autoevacuat
Relatii profunde si romantism pentru 5 semne zodiacale in saptamana 21-27 octombrie 2024